elmúlás

megszületünk.élünk.meghalunk.

megszületünk,mint ártatlan,ordító,kis angyalkák.pihe puha a bőrünk, imádnak minket, holott még semmire se vagyunk képesek, csak vagyunk és hagyjuk hogy kiszolgáljanak bennünket és imádjanak.olyan ez mintha egy kicsit valamiféle Istenek lennénk.

telnek az évek, az imádat átvált szeretetté, már nem szolgálnak ki minket,meg kell tanulnunk rengeteg dolgot, minden egyes napunkon tanulnunk kell valamit, tanulás az evés, a játék, a fürdés, a szeretet, a ragaszkodás, de még mindig kis Istenek vagyunk.

kezdünk felnőni, már nem kell mindennap tanulnunk,bár most is tanulunk csak sokkal fontosabb dolgokat, mint az emberi viselkedés, a kapcsolatok, a halál, a világegyetem miértjei.már mindent magunknak kell megcsinálni, senki nem rajong körbe minket, saját magunkon áll, hogy felemelkedünk vagy elbukunk. most már nem vagyunk Istenek,mi szolgáljuk a mi kis csodalényeinket, mi imádjuk, mi szolgáljuk a test a testünkből, vér a vérünkből született apróságokat.

megöregszünk,lerobbanunk, egyre több betegséggel küzdünk. minket féltenek, minket védelmeznek, de hiába teszik ez ellen nincs semmilyen csodaszer, nem használ a pénz, és nem használ semmilyen szeretet sem, mert a halál a fejünk felett lebeg, ez ellen nem tudunk tenni.

már csak emlékek vagyunk, egy test a földben,amibe még kapaszkodhatnak, hogy valóban léteztünk. nem marad utánunk már csak szomorúság, és régi szép emlékek, nem vagyunk többé..

"mert ez az élet rendje.."

"Az élet egy játék"

Az életet sokan hasonlítják egy játékhoz..

Nos ezen én is elgondolkoztam, valóban van e benne valami hasonlóság és megtaláltam a lehető legjobb hasonlatot ( legalábbis számomra:) )

Az élet olyan mint a kaparós sorsjegyek. Soha nem tudod hogy mit fogsz nyerni, de mindig számítasz a nyereményre.

Az izgalom mikor lekaparod az első számot, figurát arra emlékezett mikor megkaptam az első fizetésemet.

Ha nyersz újra akarsz játszani, ha nem sikerül akkor is újra és újra akarsz játszani míg össze nem jön.

Ha belegondolunk az élet is ilyen, nyerünk egy kocsit, egy házat, egy új munkát mindig többet és többet akarunk (mert őszintén szólva telhetetlenek vagyunk..:) )

Veszítettünk? Akkor addig hajtjuk "kaparjuk" míg össze nem jön a "jackpot" 

Persze vannak akik feladják az első "kaparás" után, nos Ők azok akik nem mernek kockáztatni.

 

A szerelmet és a barátságot a lottó 5-höz tudnám hasonlítani.

Ugyanazok a "számok" a pároddal, a barátaiddal akkor Tietek a Főnyeremény, sajnos nem az a rakat pénz:) , de az érzés mikor egymásra találtok az felér a pénzel!

Nem igaz?

Nem!

Annál sokkal többet ér!

Tehát ha meg van az ötösöd, ne enged el mert nem biztos hogy újra meglesz az a bizonyos öt szám...

..

Az élet mindig furcsa dolgokat tár az emberek elé..

Örömet, bánatot, szerelmet, csalódást..

Mindegy csak meglepő legyen az emberek számára!

Biztos jól mulat rajtunk ahogy próbáljuk megoldani a gondjainkat, ahogy próbáljuk elfogadhatóvá tenni az életünket..